AktualnoSvet

Papež maševal z zaporniki, begunci in zdravstvenimi delavci

Papež Frančišek je danes nedaleč od Vatikana vodil mašo “božjega usmiljenja” z zaporniki, begunci in zdravstvenimi delavci. V pridigi je izpostavil predvsem pomen tega, da morajo kristjani služiti drugim in ne smejo biti brezbrižni do tegob drugih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Sestre, bratje, želite dokaz, da se je Bog dotaknil vašega življenja? Poglejte, če se lahko ustavite, da oskrbite rane drugim,” je dejal. “Ne bodimo brezbrižni. Ne imejmo enosmerne vere, vere, ki zgolj sprejema in ničesar ne daje. Ker smo prejeli milost, bodimo milostni tudi mi,” je vernike pozval papež.

Maša je potekala v cerkvi tik za vatikanskim obzidjem. Zaradi protikoronskih ukrepov se jo je udeležilo 80 ljudi, med njimi pa so bili trije zaporniki, begunci iz Sirije, Nigerije in Egipta ter medicinsko osebje iz bližnje bolnišnice, poroča AFP.

Frančišek med mašo ni nosil zaščitne maske na obrazu. Prav tako so jo sneli tisti, ki so brali berila. Ostali, vključno z duhovniki in ministranti, pa so bili vsi z maskami, še navaja AFP.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button