Papež Frančišek posvaril pred zatiskanjem oči pred krivico

Papež Frančišek je danes z mašo ob prazniku svetih treh kraljev končal božična praznovanja v rimskokatoliški cerkvi. Med današnjo mašo je ljudi pozval, naj si ne zatiskajo oči pred krivico. Božično voščilo je namenil tudi pravoslavni cerkvi, kjer bodo po starem julijanskem koledarju v petek praznovali praznik Kristusovega rojstva.

 

 

“V družbi še vedno obstajajo oblastniki, ki sejejo smrt in ubijajo nedolžne, številni pa so do tega ravnodušni,” je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes dejal 85-letni sveti oče.

Poglavar katoliške cerkve je še pozval k pogumni veri in posvaril pred predajanjem udobnosti. “Osredotočeni smo na svoje potrebe, kaj jesti in obleči, in pustimo, da hrepenenje po tem, kar to presega, izhlapi,” je dejal papež Frančišek.

“Smo tisto, po čemer hrepenimo,” je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA dejal sveti oče in dodal, da brez hrepenenja potovanje skozi življenje nima notranjega zagona.

Praznik Gospodovega razglašenja, imenovan tudi praznik svetih treh kraljev, je krščanski praznik in se praznuje vsako leto 6. januarja v spomin na tri kralje, ki so se prišli poklonit novorojenemu Jezusu.

Source
STA
Back to top button