SvetGospodarstvo

Pandemija v Latinski Ameriki in na Karibih odnesla 26 milijonov delovnih mest

Pandemija covida-19 je samo v Latinski Ameriki in na Karibih odnesla okoli 26 milijonov delovnih mest, je sporočila Organizacija za delo (ILO), ki deluje pod okriljem Združenih narodov. Ob tem so opozorili, da nov val okužb in počasen napredek pri cepljenju povzročata veliko negotovost glede okrevanja.

Povprečna stopnja zaposlenosti je bila v regiji, kjer živi okoli 650 milijonov ljudi, pri 57,4 odstotka, od izbruha pandemije pa je padla na 51,7 odstotka, ugotovitve ILO povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Stopnja brezposelnosti se je v Latinski Ameriki in na Karibih na letni ravni povzpela iz 8,3 odstotka na 10,6 odstotka. Ob tem organizacija za delo izpostavlja, da celotne razsežnosti posledic na trgu dela še niso znane.

Obe Ameriki, predvsem pa Južna, se te dni po navedbah Panameriške zdravstvene organizacije (Paho) soočata z visokimi številkami novih okužb. Več kot polovico smrti zaradi covida-19 po vsem svetu so zabeležili v Severni in Južni Ameriki, je dejala vodja Paho Carissa Etienne. ZDA, Brazilija in Mehika so tri države, ki so od izbruha pandemije poročale o največ smrtnih primerih, povezanih s koronavirusom.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button