SvetZanimivostiKultura

Novi največji filmski zaslužkar na Japonskem je anime film Demon Slayer

Anime film Demon Slayer je v ponedeljek s prvega mesta največjega filmskega zaslužkarja na Japonskem izrinila Ghiblijevo klasiko Čudežno potovanje (2001). Po skoraj dveh desetletjih je sedaj na vrhu lestvice anime film o najstniku, ki lovi in obglavlja demone, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili iz produkcijske hiše Aniplex.

Anime film z junakom Demonom Slayerjem in angleškim naslovom Mugen Train temelji na priljubljeni manga in anime seriji Demon Slayer, od oktobra pa je v japonske blagajne prinesel skoraj 257 milijonov evrov, je povedala predstavnica Aniplexa.

Zgodba se začne z najstnikom po imenu Tanjiro, čigar življenje se za vedno spremeni, ko demoni umorijo njegovo družino. Njegov lov za demoni je v kinematografih do sedaj spremljalo 24 milijonov gledalcev.

Demon Slayer je iz prestola najbolj uspešnega japonskega filma vrgel fantazijsko klasiko Čudežno potovanje legendarnega Studia Ghibli, ki je v filmske blagajne prinesla dobrih 250 milijonov evrov.

Prvo mesto je Demon Slayerju prineslo tudi dejstvo, da so kinematografi po večini ostali odprti, saj Japonska ni posegala po strogih koronavirusnih ukrepih. Kot navaja AFP, pandemija covida-19 na Japonskem ni doživela velikega izbruha, čeprav število okuženih v zadnjih tednih narašča. Do sedaj je v državi umrlo okoli 3200 ljudi.

Čeprav oblasti spodbujajo državljane, naj se izogibajo množicam, kar je ustavilo večino drugih velikih razvedrilnih dogodkov, je k številčnemu ogledu Demon Slayerja pripomogla sofisticirana kampanja, ki je vključevala sodelovanje trgovin, restavracij in znanih igralcev, ki so likom posodili glasove.

Uspeh anime filma je ena redkih svetlih točk v slabotni japonski ekonomiji, ki spremlja pandemijo. Celotna serija Demon Slayer naj bi japonski ekonomiji doprinesla 2,1 milijarde evrov, je ocenila neka raziskovalna ustanova.

Demon Slayer je že na ogled drugod po Aziji, evropske in ameriške premiere pa bodo sledile prihodnje leto, še navaja AFP.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button