Nintendo na račun pandemije še naprej povečuje dobiček

Japonski proizvajalec igralnih konzol in video iger Nintendo še naprej izkorišča rast povpraševanja, ki jo je prinesla pandemija covida-19. Njegovi prihodki so v obdobju med aprilom in decembrom poskočili za 37,3 odstotka, čisti dobiček pa za 91,8 odstotka. Ob tem je družba spet zvišala napoved čistega dobička za celotno poslovno leto.

Kot so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes sporočili iz Nintenda, so prihodki od prodaje med aprilom in decembrom, kar za družbo predstavlja prvih devet mesecev poslovnega leta, dosegli 1400 milijard jenov (13,4 milijarde dolarjev oz. 11 milijard evrov), kar je 37,3 odstotka več kot v enakem obdobju leto prej.

Čisti dobiček se je povečal za 91,8 odstotka na 376,7 milijarde jenov (3,6 milijarde dolarjev oz. tri milijarde evrov).

Kot so navedli v družbi, se je še enkrat pokazalo, da mnogi, ki zaradi pandemije več časa preživijo doma, ta čas izkoristijo tudi za igranje iger. Močno povpraševanje po konzolah in igrah pričakujejo tudi v prihodnjih mesecih.

V luči tega so ponovno zvišali napoved čistega dobička za celotno poslovno leto, ki se bo končalo marca. Zdaj ga pričakujejo v višini 400 milijard jenov, kar je sto milijard več od prejšnje napovedi.

Source
STA
Back to top button