SvetGospodarstvo

Nike v Rusiji dokončno zaprl trgovine

Ameriški proizvajalec športne opreme Nike je sporočil, da dokončno zapušča ruski trg in tam ne namerava ponovno odpreti svojih trgovin. Te je prvotno zaprl začasno v okviru sankcij proti Rusiji zaradi njene vojaške invazije na Ukrajino.

 

 

“Nike se je odločil, da zapusti ruski trg. Posledično v tej regiji ne bosta več na voljo Nikova spletna stran in mobilna aplikacija. Trgovine smo pred časom začasno zaprli in jih ne bomo več odprli,” je skupina po poročanju francoske tiskovne agencija AFP zapisala v sporočilu za javnost.

Podjetje je svoje ruske trgovine zaprlo marca, maja pa sporočilo, da ne bo podaljšalo sporazumov z licenčnimi trgovci na drobno v Rusiji.

Ruski in ukrajinski trg skupaj sicer za Nike predstavljata manj kot odstotek vseh prihodkov podjetja, tako da je po navedbah spletnega portala Reuters umik bolj simbolične narave.

V sklopu sankcij proti Rusiji so državo začasno zapustila številna zahodna podjetja, nekatera med njimi, kot sta Starbucks in McDonald’s, pa so se že dokončno poslovila z ruskega trga. Starbucks je tako pretekli mesec v Rusiji zaprl 130 kavarn, McDonald’s pa 850 restavracij.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button