SvetGospodarstvo

Newyorške borze uvodoma v rdečem

Indeksi na newyorških borzah so se v uvodu današnjega trgovanja spustili pod torkove zaključne vrednosti. Vlagatelje so razočarali najnovejši podatki o trgovini na drobno v ZDA, kjer prodaja ni dosegla pričakovanj analitikov.

 

Razširjeni indeks S&P 500 je do okoli 16. ure izgubil 0,68 odstotka vrednosti, industrijski indeks Dow Jones pa je 0,52 odstotka pod petkovo zaključno vrednostjo. Tehnološki indeks Nasdaq je 1,15 odstotka v minusu.

Prodaja v trgovini na drobno v ZDA je julija ostala pri 682,8 milijarde dolarjev. Stagnacijo pripisujejo nižjim cenam pogonskih goriv in močnemu padcu porabe za avtomobile. Najnovejši podatki niso bili skladni z ocenami ekonomistov, ki so napovedovali rahlo, 0,1-odstotno rast prodaje.

Tudi indeksi na evropskih borzah se gibljejo pod gladino. Frankfurtski indeks DAX je 1,61 odstotka v minusu, pariški indeks CAC 40 pa je 0,78 odstotka pod torkovo zaključno vrednostjo. Zunaj območja z evrom izgublja tudi londonski indeks FTSE 100, in sicer 0,31 odstotka. Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 je 0,99 odstotka pod gladino.

Source
STA
Back to top button