SvetGospodarstvo

Nepal za turiste sprostil ukrepe zaradi novega koronavirusa

Turistom, ki se bodo ob prihodu v Nepal testirali na okužbo z novim koronavirusom in bodo negativni, ne bo več odrejena teden dni dolga karantena, poročajo tuje tiskovne agencije. Nepal je prihod v državo olajšal, da bi pred začetkom plezalne sezone na Mount Everest privabil več alpinistov.

“Pričakujemo, da bodo po tej odločitvi v Nepal prišli plezalci in pohodniki, ki so zaradi strogih pravil odlagali odprave ali izlete,” je za francosko tiskovno agencijo AFP dejala predstavnica ministrstva za turizem Mira Acharya.

Obiskovalce Nepala bodo testirali ob prihodu in bodo v karanteni le, dokler ne prejmejo negativnega rezultata testa. Do zdaj so morali obiskovalci v karanteni ostati sedem dni po prihodu v državo.

Pred poletom v Nepal morajo obiskovalci še vedno priložiti dokaz o negativnih rezultatih PCR testa za koronavirus, opravljenega v 72 urah pred vkrcanjem na let, ali dokazila, da so prejeli cepivo proti koronavirusu.

Pandemija je lani Nepal prisilila v zaprtje tik pred začetkom sezone v Himalaji. To je bil uničujoč udarec za gorske vodnike, hotelirje in tisoče drugih Nepalcev, ki živijo od tega.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button