Nemčija zabeležila največ nezakonitih prehodov migrantov po letu 2015

Končno število migrantov, ki bodo letos v Nemčijo vstopili brez ustreznega dovoljenja, bo bistveno višje kot v preteklih letih, kažejo podatki, ki jih je danes objavila nemška zvezna policija. V Nemčiji so namreč od januarja do oktobra zabeležili že 112.178 nezakonitih prehodov, kar je največ od leta 2015.

Po podatkih zvezne policije je število nezakonitih migrantov, ki prihajajo v Nemčijo, začelo vztrajno naraščati februarja, še posebej veliko nezakonitih prehodov pa je bilo med septembrom in oktobrom. Avgusta je tako policija zabeležila 14.701 nezakonitih prehodov, septembra 21.366 in oktobra 20.059.

Od začetka januarja do konca oktobra je v Nemčiji svojo prvo prošnjo za azil vložilo približno 267.000 ljudi, kar je okoli 67 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nemčija je nadzor na meji z Avstrijo uvedla že leta 2015, na meji s Poljsko, Češko in Švico pa 16. oktobra in ga prejšnji teden ponovno podaljšala za 20 dni. Kot razlog za uvedbo nadzora je Berlin navedel boj proti nezakonitemu priseljevanju in tihotapljenju ljudi.

Back to top button