Našli dele pogrešanega indonezijskega letala in posmrtne ostanke žrtev

Potapljači so iz morja pred obalo Džakarte davi potegnili dele pogrešanega indonezijskega letala in posmrtne ostanke žrtev. Na letalu, ki je z radarjev izginilo v soboto kmalu po vzletu, je bilo 62 potnikov in članov posadke. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so zaznali tudi signal letala.

Dele letala Boeing 737-500 družbe Sriwijaya Air so našli 23 metrov pod gladino morja, je danes še sporočilo indonezijsko ministrstvo za promet. Za zdaj niso pojasnili, ali je signal prišel iz črne skrinjice letala. Razbitine je iskalo več kot 300 reševalcev, pripadnikov mornarice in policije.

Po navedbah AFP je le malo upanja, da bi kdo preživel strmoglavljenje. “Našli smo več delov telesa in jih odpeljali v policijsko bolnišnico na identifikacijo,” je povedal tiskovni predstavnik policije v Džakarti Yusri Yunus.

Cilj leta SJ182 je bilo mesto Pontianak na indonezijskem delu otoka Borneo, ki je oddaljeno kakih 90 minut letenja čez Javansko morje. Letalo naj bi strmoglavilo v morje med otokoma Laki in Lancang približno 20 kilometrov od letališča v indonezijski prestolnici. Tam so namreč že v soboto našli prve razbitine.

26 let staro letalo boeing 737-500 je bilo po besedah izvršnega direktorja letalske družbe Sriwijaya Air Jeffersona Irwina Jauwena v dobrem stanju. Kot je dejal v soboto, je polet zaradi močnega dežja zamujal 30 minut.

Letalo je z letališča v Džakarti vzletelo okoli 14.30 po lokalnem oziroma 8.30 po srednjeevropskem času. Ob vzletu je na območju deževalo.

Na strmoglavljenje so najprej nakazali podatki spletne strani za spremljanje letov Flightradar24, po katerih je letalo približno štiri minute po vzletu v manj kot eni minuti izgubilo več kot 3000 metrov višine.

Oktobra 2018 je v nesreči letala Boeing 737 MAX, ki je 12 minut po vzletu strmoglavilo v Javansko morje, umrlo 189 ljudi. Letalo, ki je strmoglavilo v soboto, sicer ni model MAX.

Source
STA
Back to top button