Na Kitajskem zgražanje, ker so visoko noseči ženski preprečili vstop v bolnišnico

Na Kitajskem so kaznovali vodilne v bolnišnici v mestu Xian, potem ko je prišlo na dan, da bolnišnica ni želela sprejeti ženske v osmem mesecu nosečnosti, ker ni imela veljavnega negativnega testa na covid-19. Ženska je kasneje splavila, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

 

Novico o grozljivem dogodku je 1. januarja na družbenih omrežjih objavila nečakinja ženske, ki ji zdravstveni uslužbenci niso dovolili vstopa v bolnišnico. Objavljene fotografije in videoposnetki so žensko prikazovali, ko je sedela na plastičnem stolčku pred bolnišnico, okoli nje pa je bila luža krvi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Objavo, ki je bila kasneje zbrisana, si je ogledalo več sto milijonov ljudi. Na spletu je sprožila vsesplošno zgražanje zaradi težav, s katerimi se soočajo prebivalci mesta Xian. V 13-milijonskem mestu namreč že dva tedna veljajo stroge omejitve gibanja, da bi zaustavili širjenje novega koronavirusa.

Mestna vlada je danes sporočila, da je incident v bolnišnici Xian Gaoxin vzbudil “široko zaskrbljenost in povzročil slab družbeni vpliv”, lokalni zdravstveni urad pa ga preiskuje.

Po navedbah bolnišnice so suspendirali generalnega direktorja, odgovorne osebe v ambulanti pa so odpustili. Bolnišnica se je morala prav tako opravičiti javnosti.

Kitajske oblasti so sprejele stroge ukrepe za izvajanje politike ničelne tolerance do okužb z novim koronavirusom, ki se za zdaj kaže za uspešno pri preprečevanju širjenja okužb. Kitajska je danes poročala le o 132 novih primerih okužbe.

Source
STA
Back to top button