Na Kitajskem bodo do sredine februarja proti covidu-19 cepili 50 milijonov ljudi

Na Kitajskem bodo do kitajskega novega leta, ki se bo začelo sredi februarja, proti covidu-19 cepili 50 milijonov ljudi. Oblasti v Pekingu načrtujejo, da bodo pred 5. februarjem na Kitajskem razdelili 100 milijonov odmerkov cepiv, ki sta ju izdelali kitajski podjetji Sinovac in Sinopharm.

 

V okviru priprav na množično cepljenje najbolj ranljivih skupin prebivalstva je v sredo potekala video konferenca predstavnikov centrov za nadzor in preprečevanje bolezni z vse Kitajske, poročanje kitajskih medijev povzemajo tuje tiskovne agencije.

Najprej bodo cepili zdravstvene delavce, policiste, gasilce ter delavce v logistiki in osebje domov za ostarele. Cepljenje za širšo javnost pa naj bi se začelo po kitajskem novem letu.

Na Kitajskem želijo preprečiti širjenje okužb z novim koronavirusom med prazniki, ko običajno na stotine milijonov ljudi potuje domov, da bi jih preživeli s svojimi družinami, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kitajski regulatorji sicer zaenkrat še niso odobrili nobenega cepiva proti covidu-19 za množično distribucijo, so pa odobrili nekatere kandidate za cepivo za nujno uporabo.

Source
STA
Back to top button