SvetGospodarstvo

Na Hrvaškem tudi letos ne bodo sezonsko podražili cestnine

Hrvaška vlada je danes odločila, da tudi letos ne bo sezonsko podražila cestnine za avtoceste, ki so v večinski državni lasti. S tem želi dodatno prispevati h krepitvi dejavnosti v turističnem in prometnem sektorju v času glavne turistične sezone, da bi na ta način spodbudili tudi druge dele hrvaškega gospodarstva.

Na Hrvaškem so praviloma za obdobje od sredine junija do sredine septembra podražili cestnino za deset odstotkov. Lani sezonske podražitve cestnin ni bilo, ker so želeli v kriznem letu zaradi epidemije covida-19 privabiti čim več turistov.

Hrvaška vlada je danes sprejela sklep, da javno podjetje Hrvatske autoceste (Hac) cesteine ne bo podražilo tudi letos. Hac, ki so mu v začetku leta pridružili javno podjetje Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ), upravlja s 1112 kilometrov hrvaških avtocest.

Hrvaški minister za morje, promet in infrastrukturo Oleg Butković je ocenil, da bodo zaradi današnjega sklepa vlade pobrali za približno deset milijonov evrov manj cestnin. Hac je prejšnji teden objavil, da letos načrtujejo 2,18 milijarde kun (290 milijonov evrov) prihodkov od cestnin.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button