Mi, otroci s postaje Zoo prihaja na televizijske ekrane

Poudarki zgodbe
  • V seriji bodo poleg Jane McKinnon v vlogi Christiane še Michelangelo Fortuzzi kot Benno, Lena Urzendowsky kot Stella, Bruno Alexander kot Michi, Jeremias Meyer kot Axel in Lea Drinda kot Babsi.

Po izidu kultne knjige Mi, otroci s postaje Zoo leta 1978 in uspešnem filmu, ki ga je leta 1981 posnel nemški režiser Uli Edel, bo zdaj pod okriljem Amazona zaživela še televizijska serija. Življenje najstnice Christiane Felscherinow v Berlinu v 70. letih ter njeno odvisnost od drog bo predstavila sodobna serija z osmimi epizodami.

Ustvarjalcev nove serije, ki so jo snemali v Pragi in Berlinu, ni toliko zanimalo vzdušje prvotnega filma kot univerzalno sporočilo mladih, ki iščejo svoje mesto v svetu. “To je naša interpretacija tega, kar so Christiane in njeni prijatelji doživeli v svojem času,” je besede režiserja serije Philippa Kadelbacha povzel britanski časnik The Guardian.

V glavni vlogi Christiane v nadaljevanki igra 22-letna avstralska igralka Jana McKinnon, ki, kot je povedala, še ni srečala Christiane Felscherinow, ki še vedno živi v Berlinu, si je pa prebrala njeno avtobiografsko knjigo Mi, otroci s postaje Zoo, v kateri opisuje pretresljivo življenje najstniških narkomanov v Berlinu. Posvetovala pa se je tudi z novinarjema iz Stern magazina, ki sta z njo opravila intervjuje za knjigo, kot tudi s strokovnjaki s področja zdravljenja odvisnosti, piše Guardian.

 

Source
sta.si
Preverite tudi
Close
Back to top button