Svet

Malta po skoraj letu dni brez okužbe z novim koronavirusom

Na Malti v preteklih 24 urah niso zabeležili nobenega novega primer okužbe z novim koronavirusom, kar se je zgodilo prvič od 25. julija lani. V otoški državici je po podatkih tamkajšnjega ministrstva za zdravje trenutno le 72 aktivnih primerov covida-19.

Na Malti po mesecih omejitev počasi sproščajo ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. Od danes so znova odprti bari, ki niso obratovali od oktobra, poroča francoska tiskovna agencija dpa.

Malta s približno pol milijona prebivalcev je zelo uspešna pri cepljenju proti covidu-19, 24. maja je postala prva država članica EU, ki je z vsaj enim odmerkom cepila 70 odstotkov odraslega prebivalstva.

Zdaj je z vsaj enim odmerkom cepljenih 75 odstotkov odraslih Maltežanov. Doslej so porabili več kot 550.000 odmerkov cepiva, polno cepljenih je 235.000 ljudi.

Na Malti so prvi primer okužbe z novim koronavirusom zabeležili 7. marca lani, od takrat so potrdili 30.571 okužb. Za covidom-19 je umrlo 419 bolnikov.

Otoška državica se je za turiste znova odprla 1. junija, obiskovalci pa morajo ob prihodu še vedno pokazati negativen test na novi koronavirus.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button