Lufthansa bo zaradi povečanega povpraševanja ponovno aktivirala do 50 letal

Nemški letalski prevoznik Lufthansa beleži močno povečano povpraševanje po letih in bo v prihodnjih tednih ponovno aktiviral do 50 dodatnih letal, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Število rezervacij zadnjih osem tednov stalno raste, pri čemer so številke prejšnji teden občutno poskočile. To je bilo najmočnejših sedem dni po aprilu 2020,” je po poročanju dpa za časnike nemške medijske skupine Funke Media Group dejal član upravnega odbora Lufthanse Harry Hohmeister.

Kot je pojasnil Hohmeister, je povpraševanje po letih julija in avgusta 10- do 11-krat večje kot pred štirimi tedni. Na nekaterih poteh je povpraševanje celo večje kot pred pandemijo koronavirusa.

Število okužb že nekaj časa pada, število rezervacij pa narašča. Lufthansa namerava zato v naslednjih nekaj tednih ponovno aktivirati od 30 do 50 dodatnih letal.

Lufthansa je med pandemijo koronavirusa začasno prizemljila na stotine letal, navaja dpa.

“Pri načrtovanju smo zelo prilagodljivi in lahko hitro ponudimo dovolj sedežev,” je dejal Hohmeister in dodal, da bi lahko na letih z velikim povpraševanjem leteli tudi z jumbo jeti s 370 sedeži, namesto z letali za kratke proge s 180 sedeži.

Hohmeister je ob tem pozval politike, naj do konca junija uvedejo digitalni potni list za cepljene proti covidu-19, saj da bo sicer poletna potovalna sezona “zelo neudobna za stranke”.

Source
STA
Back to top button