Kitajska podprla odločno ukrepanje proti protestnikom v Kazahstanu

Kitajski predsednik Xi Jinping je danes podprl oster odziv kazahstanske vlade na nedavne proteste v Kazahstanu, ki so zahtevali več smrtnih žrtev. V sporočilu kazahstanskemu predsedniku Kasimu Žomartu Tokajevu je Xi izpostavil, da je slednji ravnal zelo odgovorno, poročanje kitajskih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP.

 

 

“Odločno ste ukrepali v kritičnih trenutkih in hitro umirili razmere, s čimer ste kot politik izkazali svojo odgovornost in občutek dolžnosti ter da ste zelo odgovorni do svoje države in svojih ljudi,” je še menil kitajski predsednik.

Odzvali so se tudi v Šanghajski organizaciji za sodelovanje (SCO), kjer so izrazili upanje, da bodo razmere v Kazahstanu kmalu stabilne ter bosta ponovno vzpostavljena red in mir ter javna varnost.

Generalni sekretar SCO, general Zhang Ming je v izjavi za javnost, ki jo je povzela ruska tiskovna agencija Tass, še zapisal, da je ohranitev notranje stabilnosti in družbene harmonije v Kazahstanu, ki je član SCO, eden od ključnih dejavnikov miru in varnosti v regiji.

Source
STA
Back to top button