Javid: Vsako rahljanje protikornskih ukrepov bo nepovratno

Novi britanski minister za zdravje Sajid Javid je danes izjavil, da je čimprejšnja odprava epidemioloških omejitev njegova “absolutna prioriteta”, ker pa bo vsako rahljanje ukrepov “nepovratno”, je pozval k previdnosti. O tem, kdaj naj bi na Otoku omejitvene ukrepe odpravili, naj bi danes spregovoril v poslanski zbornici.

Javid bo poslansko zbornico nagovoril manj kot 48 ur po tem, ko je po sobotnem odstopu svojega predhodnika Matta Hancocka prevzel vodenje zdravstvenega resorja, poroča britanski BBC.

“Želim, da se takoj, ko bo to mogoče, omejitve odpravijo in se vrnemo v normalno življenje,” je Javid dejal med obiskom v bolnišnici St. Thomas v Londonu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Vendar bo vsakršno rahljanje ukrepov “nepovratno”, zato moramo biti previdni, je dejal.

Britanske oblasti so sprva načrtovale, da bodo protikoronske omejitve odpravili po 21. juniju, vendar se to zaradi širjenja različice delta, ki so jo najprej potrdili v Indiji, še ni zgodilo. Britanski premier Boris Johnson je nato napovedal, da bodo ukrepe sproščali 19. julija, a da bodo na podlagi podatkov o okužbah preučili možnost, ali se to lahko zgodi dva tedna prej.

Source
STS
Back to top button