Izraelski napadi na Gazo ne pojenjajo

Izraelski napadi na območje Gaze ne pojenjajo. V zadnjih 48 urah so izraelske sile izvedle napade na sever, jug in osrednji del enklave, v zadnjih 24 urah pa je bilo v Gazi ubitih 32 Palestincev. Visoki komisar ZN za človekove pravice Volker Türk je medtem danes izrazil zgroženost nad poročili o množičnih grobiščih v enklavi.

V zadnjih 48 urah je izraelska vojska med drugim izvedla napade na tri begunska taborišča ter na mesti Gaza in Deir al Balah, v katerega je Izrael pred meseci prebivalcem odredil, naj se evakuirajo. V mestu Gaza so medtem potekali tudi spopadi med oboroženimi palestinskimi skupinami in izraelsko vojsko, poroča katarska televizija Al Jazeera.

Visoki komisar ZN za človekove pravice Volker Türk je danes izrazil zgroženost nad uničenjem bolnišnic Naser in Al Šifa ter nad poročili o množičnih grobiščih v enklavi.

Po podatkih palestinske civilne zaščite so v množičnem grobišču na območju bolnišničnega kompleksa Naser v Han Junisu danes našli najmanj 35 trupel. Skupno število tam najdenih trupel je tako naraslo že na najmanj 310.

Türk je prav tako obsodil izraelske napade na Gazo v zadnjih dneh, v katerih so bili po njegovih ocenah ubiti predvsem otroci in ženske. Ponovno je tudi posvaril pred izvedbo izraelske kopenske ofenzive na Rafo.

V izraelskih napadih na območju Gaze je bilo po najnovejših podatkih tamkajšnjih oblasti od začetka vojne 7. oktobra ubitih najmanj 34.183 ljudi, še 77.143 pa je bilo ranjenih.

Back to top button