Izrael za danes napovedal kratko prekinitev spopadov v osrednji Gazi

Tiskovni predstavnik izraelske vojske za arabske medije Avičaj Adrae je davi napovedal kratko in območno omejeno prekinitev spopadov v Gazi v humanitarne namene. Trajala naj bi med 9. in 13. uro po srednjeevropskem času na jugovzhodu območja Deir al Balah v osrednjem delu enklave. Število smrtnih žrtev v Gazi je medtem naraslo na 23.210.

Adrae je ob tem na omrežju X v arabščini objavil več nujnih navodil za prebivalce enklave. Zapisal je, da je bil humanitarni koridor na eni osrednjih ulic v Gazi, ulici Salah al Din, zaprt in prestavljen na ulico Al Rašid oziroma Al Bahr bližje morju.

Dodal je, da bo ta koridor za pešce in avtomobile ter izključno v smeri proti jugu odprt med 9. in 13. uro po srednjeevropskem času, navaja britanski BBC.

Vodja palestinskega gibanja Hamas Ismail Hanija je medtem danes pozval muslimanske države, naj palestinskim borcem zagotovijo orožje, tako kot to Izraelu zagotavljajo njegove zaveznice. “Prišel je čas, da muslimanske države podprejo odpor z orožjem, saj to ni samo bitka palestinskega ljudstva,” je Hanija po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil iz Dohe.

Število smrtnih žrtev med Palestinci v Gazi je medtem naraslo na 23.210, je danes sporočilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje. Dodalo je, da so v zadnjih 24 urah našteli 126 mrtvih. Poleg tega je bilo na palestinski strani v več kot treh mesecih spopadov v enklavi ranjenih 59.167 ljudi.

Back to top button