SvetGospodarstvo

Italijanska vlada z dodatnimi ukrepi za pomoč gospodarstvu

Italijanska vlada je danes sprejela dodatne ukrepe za pomoč gospodarstvu po pandemiji covida-19 v vrednosti 40 milijard evrov. Italija sicer letos pričakuje 4,5-odstotno gospodarsko rast, zadolževanje pa naj bi doseglo 11,8 odstotka bruto domačega proizvoda, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Italijanska vlada je sprejela nov paket pomoči gospodarstvu, ki mu je pred tem namenila že okoli 32 milijard evrov podpore. Ukrepe mora potrditi še italijanski parlament.

Letos se bo sicer nadaljevalo visoko zadolževanje države. Italijanski javni dolg je februarja že dosegel nov rekord. Kot je danes sporočila tamkajšnja centralna banka, se je v drugem mesecu glede na januar povzpel še za 36,9 milijarde evrov in dosegel 2643,8 milijarde evrov.

Italijansko gospodarstvo je pandemija covida-19 močno prizadela. Med drugim so na nedavnih protestih svoje nezadovoljstvo z vlado izrazili lastniki restavracij in nekaterih trgovin, ki so zaprte že več mesecev. Po navedbah medijev je govora o morebitnem odprtju v mesecu maju.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button