Svet

Iranski parlament zaradi porasta okužb prekinil delo

Iranski parlament je zaradi skokovitega porasta okužb z novim koronavirusom za 14 dni prekinil delo. V Iranu so v preteklem dnevu potrdili več kot 22.000 novih okužb, za covidom-19 je umrlo skoraj 400 ljudi.

“Zaradi četrtega vala novega koronavirusa in rastočega števila okužb se za 14 dni zapira tudi parlament,” je sporočil poslanec Ahmad Amirabadi.

Potem ko je iransko ministrstvo za zdravje prestolnico Teheran razglasilo za rdeče območje, se je odzvalo tudi vodstvo parlamenta in odredilo začasno prekinitev dela, poročajo iranski mediji.

V Iranu so doslej potrdili že skoraj 2,3 milijona okužb z novim koronavirusom, za covidom-19 je umrlo več kot 67.000 ljudi.

Četrti val epidemije je povzročil velik pritisk na iranski zdravstveni sistem, cepljenje pa poteka počasi, saj zaradi gospodarske krize, ki so ji botrovale ameriške sankcije, ne morejo uvoziti dovolj cepiva.

Cepiva, ki jih razvijajo Iranci, so še v testni fazi. Množično cepljenje več kot 83 milijonov prebivalcev islamske republike se bo tako po načrtih začelo šele sredi septembra, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Source
STA
Back to top button