SvetGospodarstvo

H&M zaradi pandemije v prvem četrtletju z izgubo

Švedski oblačilni trgovec Hennes & Mauritz (H&M) je v prvem četrtletju letos ob izpadu zaradi drugega vala pandemije zabeležil 1,07 milijarde švedskih kron (105 milijonov evrov) izgube, potem ko je imel v enakem obdobju lani 1,9 milijarde kron čistega dobička. Prihodki od prodaje, merjeno v lokalnih valutah, so upadli za petino na 40 milijard kron.

Kot je danes objavila družba, je začasno zaprtje trgovin v četrtletju prizadelo več kot tretjino od skupno 5000 prodajaln. V marcu so se sicer pokazali znaki preobrata, prodaja je namreč od 1. do 28. marca porasla za 55 odstotkov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Čeprav gre v glavnem še vedno za upravljanje negativnih učinkov zaprtja trgovin, je jasno, da stranke cenijo našo ponudbo. V času, ko so bile prodajalne lahko odprte, se je prodaja v njih povečala, hkrati pa se je še naprej dobro razvijala prodaja prek spleta,” je dejala glavna izvršna direktorica Helena Helmersson. V četrtletju je prodaja prek spleta upoštevaje lokalne valute porasla za 57 odstotkov.

Skupina je imela konec februarja po svetu vključno s franšizami 4949 trgovin, kar je 103 manj kot leto prej.

Source
STA
Back to top button