SvetGospodarstvo

Heineken v prvem četrtletju okrepil dobiček

Nizozemski pivovar Heineken je v prvem četrtletju zabeležil 168 milijonov evrov čistega dobička, medtem ko se je ta v enakem lanskem obdobju ustavil pri 94 milijonov evrov. Nekoliko slabšo prodajo v Evropi so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa več kot nadoknadili na drugih trgih.

Blagovna znamka Heineken je beležila močno četrtletje. Prodaja je za dvomestno številko zrasla na več kot 40 trgih, vključno z Brazilijo, Južno Afriko, Kitajsko, Vietnamom, Nigerijo, Kolumbijo, Argentino, Francijo in Poljsko, poslovno poročilo povzema dpa.

V Afriki, na Bližnjem vzhodu in v vzhodni Evropi se je prodaja okrepila za 9,9 odstotka. Na obeh ameriških celinah je medtem prodaja zrasla za 0,8 odstotka, so med drugim sporočili iz podjetja. V večjem delu Evrope je bila prodaja v prvem četrtletju slabša za 9,7 odstotka, saj so v prvih mesecih leta veljali strogi ukrepi za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom.

Kot so zapisali ob objavi četrtletnih rezultatov, bodo na letošnje poslovanje še močno vplivale posledice pandemije, pričakujejo pa, da se bodo pogoji izboljšali v drugi polovici leta, odvisno od napredka pri cepljenju proti covidu-19.

Source
STA
Back to top button