Google tarča že tretje velike tožbe zaradi monopolnega vedenja

V četrtek je tožbo proti tehnološkemu velikanu Google vložilo 35 ameriških zveznih držav ter prestolnica Washington in čezmorsko ozemlje Guam. To je že tretja velika tožba proti Googlu od 20. oktobra, ko je prvo vložilo ameriško pravosodno ministrstvo.

Google tarča že tretje velike tožbe zaradi monopolnega vedenja

Washington, 18. decembra – V četrtek je tožbo proti tehnološkemu velikanu Google vložilo 35 ameriških zveznih držav ter prestolnica Washington in čezmorsko ozemlje Guam. To je že tretja velika tožba proti Googlu od 20. oktobra, ko je prvo vložilo ameriško pravosodno ministrstvo.

V sredo je tožbo vložilo deset republikanskih zveznih držav na čelu s Teksasom, v četrtek v Washingtonu vloženo tožbo pa vodi Kolorado, v njej pa so tako države z demokratskim kot republikanskim vodstvom.

Zadnja tožba Google bremeni izkoriščanja monopolnega položaja na trgu spletnega iskanja in zatiranja konkurence. Teksaška tožba se bolj osredotoča na prevladujoči položaj Googla na trgu tehnologij za spletno oglaševanje. Pravosodno ministrstvo ZDA se v svoji tožbi osredotoča na vse te vidike

Source
STA
Back to top button