Covid-19 še naprej duši cene nafte

Skrbi, povezane z negativnim vplivom globalne pandemije covida-19 na svetovno gospodarstvo, še naprej dušijo cene nafte. Potrditev novega stimulativnega paketa v ZDA je sicer prinesla nekaj olajšanja, a so se cene tekočega zlata v azijskem trgovanju vseeno znižale.

 

Popoldne po singapurskem času je bilo treba za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavnim rokom februarja odšteti 48,19 dolarja, kar je štiri cente manj kot v petek. Severnomorska nafta brent s februarskim dobavnim rokom se je pocenila za 10 centov na 51,19 dolarja za sod.

Trenutno vlagatelje najbolj skrbi novi sev covida-19, ki se iz Velike Britanije širi po svetu. Med drugim so ga že potrdili v Franciji, Italiji, Španiji, na Švedskem, Danskem, v Nemčiji, na Japonskem, na Portugalskem, Norveškem in v Jordaniji.

Strokovnjaki sicer ocenjujejo, da bodo obstoječa cepiva proti covidu-19 učinkovita tudi proti novemu sevu, a številne države vseeno sprejemajo nove ostre omejevalne ukrepe. Japonska je denimo do konca januarja za tujce zaprla meje.

Source
STA
Back to top button