Bitcoin zahvaljujoč investiciji Tesle do novega rekorda

Ameriški proizvajalec električnih vozil Tesla je vložil 1,5 milijarde dolarjev v kriptovaluto bitcoin, je razkril dokument, ki ga je družba Tesla predložila ameriški komisiji za vrednostne papirje (SEC). Kmalu bo začela tudi sprejemati plačila v bitcoinih. Cena te najstarejše kriptovalute je dosegla novo rekordno vrednost.

Na kriptoborzi Bitstamp je bitcoin danes začasno presegel mejo 44.200 dolarjev, izraženo v evrih se je približal 36.800 evrom. To je najvišja vrednost doslej.

Za novo evforijo na kripto trgih je poskrbel prav Tesla. Ta je namreč v borzni objavi pojasnil, da bo začel v bližnji prihodnosti sprejemati plačila v bitcoinih ob nakupu avtomobilov in drugih svojih produktov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Hkrati je sam kupil za 1,5 milijarde dolarjev (1,25 milijarde evrov) bitcoinov.

Ustanovitelj Tesle, kontroverzni Elon Musk, je navdušenje nad kriptovalutami v preteklosti že izražal na spletnem družbenem omrežju Twitter. Nedavno je svojo predstavitev na tej platformi spremenil v besedo Bitcoin.

Mimogrede je postal Musk tudi najzaslužnejši za hitro rast kriptovalute Dogecoin, ki je bila ustanovljena kot spletna šala. Musk jo je v svojih zapisih na Twitterju večkrat izpostavil in s tem poskrbel, da je kriptovaluta, ki je še januarja letos stala okoli 0,5 centa, trenutno vredna okoli 7,6 centa.

Source
STA
Back to top button