Svet

Biden prvič doslej na položaj direktorice proračunskega urada Bele hiše predlagal temnopolto kandidatko

Ameriški predsednik Joe Biden je na položaj direktorice proračunskega urada Bele hiše predlagal temnopolto Shalando Young, na položaj njene namestnice pa je predlagal Nani Coloretti, ki je filipinskega rodu.

 

 

Biden je moral prvo kandidatko za položaj direktorice proračunskega urada Neero Tanden umakniti, ker ji je nasprotoval demokratski senator Joe Manchin iz Zahodne Virginije, republikanci pa so bili v na pol razdeljenem senatu enotno proti. Biden je potem Tandenovo imenoval na položaj svetovalke v Beli hiši.

“V čast mi je, da danes nominiram dve izjemni ženski, ki ustvarjata zgodovino pri vodenju Urada za upravo in proračun. Youngova je name naredila izjemen vtis in prav tako tudi na senatorje,” je sporočil Biden. Youngova je namestnica direktorja proračunskega urada Bele hiše, na ta položaj pa je bila marca v senatu potrjena s 63 glasovi proti 37.

Colorettijeva je trenutno podpredsednica za finance in poslovno strategijo pri think tanku Urban Institute, prej pa je bila že namestnica ministra za stanovanja, pomočnica ministra za finance in vršilka dolžnosti šefice Urada za zaščito potrošnikov.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button