SvetGospodarstvo

Banka Goldman Sachs krepko presegla napovedi glede četrtletnega dobička in prihodkov

Ameriška banka Goldman Sachs je s poslovnimi rezultati v letošnjem tretjem četrtletju krepko presegla pričakovanja analitikov Wall Streeta, saj je dobiček na letni ravni narasel za 63 odstotkov, prihodki pa za 26 odstotkov.

Dobiček je od tretjega četrtletja lani narasel na 5,28 milijarde dolarjev oziroma 14,93 dolarja na delnico, Wall Street pa je pričakoval 10,18 dolarja na delnico. Prihodki so narasli na 13,61 milijarde dolarjev, pričakovalo pa se je 11,68 milijarde dolarjev.

Delnice banke so se po objavi rezultatov na borzi uvodoma podražile za 2,11 odstotka na 399,44 dolarja.

Goldman Sachs je presegel pričakovanja predvsem z investicijskim bančništvom, saj so prihodki iz tega naslova narasli na 3,7 milijarde dolarjev, kar je 88 odstotkov več kot v tretjem četrtletju lani in 750 milijonov dolarjev več od pričakovanj analitikov.

Prihodki od trgovanja z obveznicami so znašali dve milijardi dolarjev, kar je v skladu s pričakovanji, trgovanje z delnicami pa je navrglo 1,92 milijarde dolarjev, kar je bilo malce manj od napovedi.

Banka je s posameznimi strankami povečala zaslužek zaradi naraščanja vrednosti delnic in povečanih depozitov na računih ter porabe s kreditnimi karticami. Oddelek za potrošnike in upravljanje s premoženjem je ustvaril 35 odstotkov prihodkov več kot v tretjem četrtletju lani oziroma 2,02 milijarde dolarjev.

Goldman Sachs je zadnja od velikih ameriških bank, ki so objavile poslovne rezultate za tretje četrtletje. Vse ostale, kot so na primer Bank of America, Citigroup in JP Morgan, so prav tako presegle pričakovanja.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button