SvetGospodarstvo

American Airlines s četrtletno izgubo

Ameriška letalska družba American Airlines je v zadnjem lanskem četrtletju ustvarila 931 milijonov dolarjev (približno 820 milijonov evrov) izgube, potem ko je novi val covida-19 konec lanskega leta zmanjšal povpraševanje po letalskem prevozu. So pa v družbi optimistični glede prihodnosti, saj za pomlad beležijo več rezervacij.

 

 

“Čutiti je, da potrošniki dovolj zaupajo v zmožnost potovanj v tem času. Rezultati bi bili boljši, če ne bi bilo omikrona,” je po poročanju francoske tiskovne agencije dejal glavni izvršni direktor družbe Doug Parker.

Družba je imela izgubo tudi v enakem obdobju leta 2020, ko je beležila 2,2 milijarde dolarjev minusa.

So se pa prihodki družbe v lanskem zadnjem četrtletju v primerjavi z enakim obdobjem leta prej več kot podvojili na 9,4 milijarde dolarjev. Med oktobrom in decembrom 2019, preden je pandemija onemogočila potovanja, so prihodki družbe znašali 11,3 milijarde dolarjev.

“Lani smo imeli obdobja velikih povpraševanj in obdobja zmanjšanega povpraševanja, ki so ga povzročile nove različice covida-19,” je dejal Parker.

Za prvo letošnje četrtletje družba napoveduje, da bodo kapacitete glede na predcovidno obdobje manjše med osmimi in desetimi odstotki, medtem ko bodo prihodki manjši za od 20 in 22 odstotkov.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button