Amazon širi svoj tehnološki center v Bostonu

Ameriški konglomerat Amazon je sporočil, da namerava razširiti svoj tehnološki center v Bostonu in tam v naslednjih letih odpreti 3000 novih delovnih mest. Amazon je v ameriški zvezni državi Massachusetts doslej v desetletju vložil že več kot 6,2 milijarde dolarjev.

 

Za razširjeni tehnološki center je Amazon najel drugo poslopje, to je 17-nadstropno stolpnico v Bostonu, kjer bodo izvajali projekta v okvirju poslovnih segmentov Alexa, Amazon Web Services, Amazon Robotics in Amazon Pharmacy.

“Ponosni smo, da lahko v bostonskem tehnološkem centru v naslednjih letih ustvarimo 3000 novih delovnih mest. Večina tehnologije, ki Alexo dela pametnejšo iz dneva v dan, se že izumlja v Bostonu, kjer ekipe igrajo ključno vlogo tudi pri razvoju Amazon Web Services in Amazon Pharmacy,” je sporočil podpredsednik in glavni znanstvenik za Alexo Rohit Prasad.

“Amazon s širitvijo tehnološkega centra še naprej ustvarja gospodarske priložnosti v našem mestu. S to širitvijo se bo povečala naša tehnološka delovna sila in podpirala raznolike talente ter nova delovna mesta in priložnosti za prebivalce Bostona,” je sporočil župan Martin Walsh.

Source
STA
Back to top button