Zelenski in Čeferin o pomoči pri izpustitvi zajetih športnikov

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se je predsedniku Uefe Aleksandru Čeferinu v nedavnem telefonskem pogovoru zahvalil za podporo, ki jo Evropska nogometna zveza namenja ukrajinskemu nogometu. Razkril pa je tudi, da se je s Čeferinom pogovarjal o morebitni pomoči pri izpustitvi ukrajinskih športnikov, ki so jih zajele ruske sile.

 

Kot je zapisano na spletni strani Ukrajinske nogometne zveze, se je Zelenski zahvalil Čeferinu za “vso podporo ukrajinskim športnikom in in neomajno brezkompromisno držo Uefe, pa tudi za ponoven zagon ukrajinske nogometne lige.”

Predsednika Ukrajine in Uefe pa sta se pogovarjala tudi o možni pomoči Uefe za izpustitev zajetih ukrajinskih športnikov, tudi z javno podporo te nedvomno najmočnejše evropske panožne športne zveze.

Zelenski je ob tej priložnosti še enkrat podprl tudi nasprotovanje Čeferina in Uefe ustanovitvi tako imenovane superlige, saj ukrajinski predsednik ocenjuje, da je nogomet veliko več kot privilegij in denar posameznih deležnikov v tem športu.

Uefa je zaradi ruske agresije na Ukrajino vse ruske klube in reprezentance izključila iz svojih tekmovanj. Obenem je konec avgusta v Ukrajini vnovič zaživelo nogometno prvenstvo, ki v vojnih časih obljublja vsaj delček normalnega vsakdana.

Source
STA
Back to top button