Šport

Zdesetkani slovenski rokometaši danes v Turčiji

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes igrala prvo od zadnjih treh kvalifikacijskih tekem v tem tednu za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022. Ob 18. uri jo v Eskisehiru čaka tekma s Turčijo, dva dni kasneje se bo v Opolah pomerila s Poljsko, v nedeljo pa bo v Celju gostila Turčijo.

Švedski strokovnjak na slovenski klopi Ljubomir Vranješ v zadnjih dneh ni imel mirnega spanca. V začetku minulega tedna je zaradi poškodb ostal brez dveh pomembnih obrambnih členov, krožnih napadalcev Blaža Blagotinška in Mateja Gabra, ter organizatorja igre Staša Skubeta, tik pred nedeljskim zborom v Zrečah pa še brez vratarja Klemna Ferlina in desnega zunanjega igralca Nejca Cehteta.

Vranješ je po odpovedi Blagotinška, Gabra in Skubeta na svoj seznam naknadno uvrstil levega zunanjega igralca Gregorja Potočnika in krožnega napadalca Matica Suholežnika, v nedeljo pa še vratarja Urha Kastelica in krilnega igralca Domna Novaka.

Pred včerajšnjim odhodom v Turčijo pa je ostal še brez Gašperja Marguča in Potočnika. Prvega bo zdravniška in fizioterapevtska služba skušala usposobiti že za četrtkovo tekmo na Poljskem, drugi pa je zavoljo poškodbe levega kolena izgubljen v tej kvalifikacijski akciji.

V skupini 5 je Slovenija s petimi točkami na prvem mestu. Na dosedanjih tekmah je premagala Poljsko in Nizozemsko, s slednjo je tudi igrala neodločeno.

Na zaključni turnir stare celine, ki bo med 14. in 30. januarjem drugo leto na Madžarskem in Slovaškem, bosta neposredno napredovali najboljši reprezentanci iz skupine 5.

Source
STA
Back to top button