AktualnoŠport

Zdesetkani Celjani drevi v Nantesu

Rokometaše Celja Pivovarne Laško le štiri dni po končanem svetovnem prvenstvu v Egiptu čaka prva preizkušnja v skupinskem delu evropske lige prvakov. Zaostala tekma 7. kroga se bo drevi v Nantesu pričela ob 20.45.

Po prvotnem programu bi obračun med Nantesom in Celjem moral biti sredi novembra, a je bil odpovedan zaradi okužbe igralcev francoske ekipe z novim koronavirusom, njun prvi medsebojni dvoboj v dvorani Zlatorog, ki je bil konec novembra, pa se je končal z zmago Nantesa z 31:25.

Celjski trener Tomaž Ocvirk na današnjem dvoboju ne bo mogel računati na Patrika Lebna, Gala Marguča, Jana Grebenca, Filipa Ivića in Tadeja Kljuna, ki so poškodovani, na zadnjih treningih pa sta zaradi bolezni manjkala tudi Josip Šarac in Miljan Vujović.

Celjska zasedba je trenutno na predzadnjem mestu v skupinskem delu tekmovanja in ima izjemno majhne možnosti za preboj v izločilne tekme. Na dosedanjih osmih tekmah je dosegla le eno zmago nad Zagrebom, vse druge pa izgubila. V vodstvu je Barcelona s 16 točkami, Veszprem je zbral 13, Motor Zaporožje 12, Aalborg deset, Kiel sedem, Nantes štiri, zadnjeuvrščeni Zagreb pa je brez točk.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button