Šport

ZDA v Peking s študenti namesto zvezd iz lige NHL

Združene države Amerike so imenovale moštvo za olimpijski hokejski turnir v Pekingu naslednji mesec. Ob odsotnosti zvezd iz severnoameriške lige NHL je med 25 igralci na seznamu 15 članov študentske hokejske lige NCAA, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

 

Liga NHL se je decembra odločila, da na turnir ne bodo potovali igralci njenih moštev, saj morajo ti odigrati tekme, ki so bile prestavljene zaradi pandemije novega koronavirusa. Tako bodo zvezdniki iz najmočnejše lige na svetu že drugič zaporedoma manjkali na olimpijskih igrah.

Namesto zvezdnikov iz NHL bodo številne reprezentance tako svoja moštva morala napolniti iz drugih, pretežno evropskih lig. Tako je bilo tudi pred štirimi leti, ko so si zlato v Pyeongchangu priigrali hokejisti pod rusko zastavo s sestavo večinoma iz lastne hokejske lige KHL.

Moštvo ZDA bo tokrat pretežno sestavljeno iz študentov lige NCAA, medtem ko je bilo pred štirimi leti sestavljeno iz Američanov, ki igrajo po svetu, v nižjih severnoameriških ligah in štirih študentov. Takrat jih je na turnirju s 3:2 senzacionalno premagala Slovenija, ki pa v Pekingu ne bo nastopila.

Edini član ameriškega moštva izpred štirih let, ki se vrača letos, je Brian O’Neill, trenutno tretji po učinku v ruski KHL s 33 podajami. Poleg O’Neilla bo v ekipi še sedem igralcev z izkušnjami iz lige NHL, ki zdaj večinoma igrajo v KHL.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button