Šport

Zaživel dobrodelni projekt promocije širše vključenosti v judo

S otvoritvijo dobrodelne prodaje risb se je pretekli teden začel projekt ozaveščanja o vključenosti v šport, ki so ga trije partnerji projekta poimenovali “Vključeni v življenje”. Namen je zbrati sredstva za nakup opreme za izvajanje treningov juda za osebe s posebnimi potrebami, so sporočili v izjavi za javnost.

Judo zveza Slovenije (JZS), Olimpijski komite Slovenije (OKS) in Mercator v okviru projekta zbirajo sredstva za podporo JZS pri izvajanju prilagojenih športnih programov za osebe s posebnimi potrebami ter ozaveščajo javnost o pomenu vključevanja oseb z intelektualno ali telesno oviro in s težavami v duševnem zdravju v šport in družbo.

Dobrodelno prodajo 791 risb otrok Mercatorjevih zaposlenih so z lastnim nakupom v torek odprli predsedniki treh partnerjev, in sicer Darko Mušič, predsednik JZS, Bogdan Gabrovec, predsednik OKS, in Tomislav Čizmić, predsednik uprave Mercatorja. Risbe so tako od danes pa vse do prodaje v spletni galeriji na voljo širši javnosti za dobrodelni nakup po izklicni ceni deset evrov.

Zbrana sredstva bodo namenjena JZS in sedmim inkluzivnim judo klubom za podporo pri nakupu opreme, pripomočkov za trening, usposabljanju trenerjev in delovanju.

Inkluzivni klubi omogočajo enakovredno vključevanje oseb s posebnimi potrebami ne le v šport, ampak so ti klubi zanje pomembna in pogosto edina skupnost poleg družine. Klubi program vključenosti izvajajo z namenom terapije, rekreacije ali kot tekmovalni šport, danes pa je v njih združenih 153 judoistov z različnimi sposobnostmi.

“V OKS že vrsto let podpiramo šport za vse, med drugim nam je v letošnjem letu skupaj s Športno unijo Slovenije zaupana organizacija 27. svetovnega kongresa športa za vse TAFISA, ki bo potekal oktobra v Portorožu. Poleg tega se skupaj z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Slovenskim paralimpijskim komitejem trudimo čim večjemu krogu ljudi predstavljati šport invalidov ter razbijati predsodke glede vključevanja invalidov v športne programe,” je ob tem poudaril predsednik OKS Bogdan Gabrovec.

Povezani Članki

Back to top button