AktualnoŠport

Z derbijem se začenja ženska nogometna liga

nogometne lige. Takoj v 1. krogu bo na sporedu največji izmed derbijev, branilec naslova Nona Pomurje Beltinci bo gostoval pri podprvaku Olimpiji. Tekma bo ob 17. uri.

 

Ta dva kluba imata tudi tokrat najvišje cilje v tekmovanju. Prejšnja sezona je bila, kar zadeva boj za prvaka, zelo izenačena, na vrhu sta oba favorita končala točkovno poravnana.

Preostale zasedbe so bile precej zadaj, razlike med ekipami so bile velike, podobno gre pričakovati tudi v tej sezoni. Ob Pomurju in Olimpiji bodo v ligi tekmovali še Doxakey, Radomlje Medex, Cerklje, Krim, Primorje Gaia Naturelle in Ljubljana. Ta naj bi bila najbližje glavnima favoritoma tekmovanja, ki se bo zaradi večletnega sodelovanja z novim pokroviteljem imenovalo Ženska nogometna liga Triglav Zdravje.

Ženski klubski nogomet bo po novem tudi bolj prisoten na televizijah. Že v prejšnji sezoni je nekaj tekem prenašal Sportklub, ki bo tokrat poskrbel za deset prenosov, po eno tekmo na teden pa bo po novem prenašal tudi Planet TV, boje pa si bo moč ogledati tudi na Youtube kanalu NZS.

Ob dvoboju Olimpije in Pomurja bo danes še tekma Primorja in Ljubljane, v nedeljo bosta igrala Cerklje in Krim, 20. avgusta pa še Doxakey in Radomlje.

Source
STA
Back to top button