AktualnoŠport

Vranješ razkril seznam za zadnje kvalifikacijske obračune za EP 2022

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Ljubomir Vranješ je objavil seznam igralcev, na katere bo računal na zadnjih treh kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo, ki bo januarja prihodnje leto. Na seznamu med drugimi ni Deana Bombača in Dragana Gajića, sta pa prvič pri Vranješu zraven Vid Poteko in Gregor Ocvirk.

Slovenijo v drugem ciklu kvalifikacij čakata dva obračuna s Turčijo (27. april in 2. maj) ter tekma s Poljaki (29. april). V prvem ciklu je Slovenija v skupini 5 igrala dvakrat z Nizozemsko (34:23, 27:27) in enkrat s Poljsko (32:29).

Tokrat je Vranješ poskrbel za nekaj sprememb, in sicer v želji po pomladitvi izbrane vrste, ki ima po neuspešnih nastopih na svetovnem prvenstvu v Egiptu in olimpijskih kvalifikacijah primarno nalogo uvrstiti se na OI 2024 v Pariz. Ob že omenjeni odsotnosti Bombača in Gajića ni zraven niti Roka Ovnička, Darka Cingesarja, Matica Suholežnika in Nika Henigmana. Vračajo pa se Matic Grošelj, Kristjan Horžen in Borut Mačkovšek.

Iz tega drugega dela kvalifikacij, kjer igra 32 reprezentanc v osmih skupinah, se bodo na EP prebili zmagovalci in drugouvrščeni v skupinah ter štirje najboljši tretjeuvrščeni. Na prvenstvo sta že uvrščeni Madžarska in Slovaška kot gostiteljici ter Španija in Hrvaška kot najboljši s prejšnjega prvenstva.

* Seznam Slovenije:
– vratarja: Klemen Ferlin (Erlangen), Urban Lesjak (Hannover);
– krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged), Vid Poteko, Kristjan Horžen (oba Celje Pivovarna Laško);
– levi krili: Tilen Kodrin, Tadej Mazej (oba Celje Pivovarna Laško);
– desni krili: Blaž Janc (Barcelona), Gašper Marguč (Veszprem);
– levi zunanji: Borut Mačkovšek (Pick Szeged), Jaka Malus (Meškov Brest), Gregor Ocvirk (Kristianstad);
– srednji zunanji: Miha Zarabec (Kiel), Staš Skube (Meškov Brest), Domen Makuc (Barcelona);
– desni zunanji: Jure Dolenec (Barcelona), Matic Grošelj (Celje Pivovarna Laško), Klemen Cehte (Hannover).

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button