AktualnoŠport

Vodja organizacije OI: Odpovedi ne bo

Vodja organizacijskega odbora olimpijskih iger v Tokiu Seiko Hashimoto je zavrnila ugibanja, da bi lahko zaradi povečanja števila okužb z novim koronavirusom na Japonskem prišlo do odpovedi olimpijskih iger v Tokiu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Obstajajo določeni pomisleki, vendar kot organizacijski odbor iger Tokio 2020 ne razmišljamo o njihovi odpovedi,” je bila v petek jasna Seiko Hashimoto.

Izjavo je podala dan po tem, ko je generalni sekretar vladajoče stranke LDP Toshihiro Nikai za japonske medije dejal, da odpoved iger ni izključena.

A uradno stališče vlade ostaja, da bo Japonska naredila vse v svoji moči, da se igre izvedejo. To je v četrtek potrdil tudi premier Yoshihide Suga, še poroča dpa.

Organizacijski odbor tako izvaja priprave po ustaljenem načrtu, ki predvideva začetek iger 23. julija.

Poletne igre v Tokiu so bile prestavljene za eno leto zaradi izbruha pandemije novega koronavirusa. Pred tem še nikoli ni prišlo do prestavitev iger zaradi zdravstvenih razlogov.

Javnomnenjska raziskava za agencijo Kyodo News je ta teden pokazala, da si kar 72 odstotkov Japoncev želi odpoved ali vnovično prestavitev iger zaradi pandemije. Izvedbo iger po trenutni časovnici podpira le 24 odstotkov prebivalcev dežele vzhajajočega sonca.

Source
STA
Back to top button