Šport

Vincenzo Nibali po padcu na treningu vprašljiv za Giro

Italijanski kolesar Vincenzo Nibali je po padcu na treningu v bližini Milana končal v bolnišnici, vesti iz njegovega moštva Trek Segafredo pa niso spodbudne. Šestintridesetletnik si je zlomil desno zapestje, od poteka rehabilitacije pa je odvisen njegov nastop na dirki po Italiji, je sporočila ekipa.

Kolesarja po rodu s Sicilije so odpeljali v bolnišnico v Lugano, kjer naj bi ga jutri operirali, je še zapisal Trek Segafredo.

Vincenzo Nibali se je vrnil s priprav na Kanarskih otokih in bi moral naslednji teden startati na petdnevni dirki po Alpah, nekdanji dirki po Trentinu, ki poteka po Avstriji in severni Italiji in ki jo je Nibali zmagal že dvakrat.

Vincenzo Nibali je eden od sedmih kolesarjev, ki so osvojili vse tri velike dirke. Na Vuelti je slavi 2010, tri leta kasneje je prvič zmagal na Giru, 2014 je bil najboljši na Touru, 2016 pa je ponovil zmago po Italiji.

Giro d’Italia je na sporedu od 8. do 30. maja, francoska pentlja bo potekala od 26. junija do 18. julija, krog po Španiji pa med 14. avgustom in 5. septembrom.

Source
STA
Back to top button