Šport

Veter odpihnil tudi žensko ekipno tekmo finala v Čajkovskem

Žirija finala svetovnega pokala smučarskih skakalk v ruskem Čajkovskem je tako kot v Planici na moškem finalu sezone zaradi premočnega vetra odpovedala ekipno tekmo. Ta je bila za Slovenijo zelo pomembna zaradi točkovanja v pokalu narodov, v katerem Slovenke za 27 točk zaostajajo za Avstrijkami. Za zdaj ni jasno, ali bodo tekmo nadomestili.

Žirija je sprva odpovedala poskusno serijo, nato dvakrat preložila start današnje ekipne tekme, preden je morala preizkušnjo dokončno odpovedati.

Za zdaj ni znano, ali bo skušala zadnjo ekipno tekmo sezone izpeljati v nedeljo ali ne. V nedeljo ob 8. uri je sicer že na sporedu veliki finale ženske sezone 2020/21 z zadnjo posamično tekmo. Takrat bosta padli tudi odločitvi v obeh skupnih seštevkih.

Med posameznicami ima Japonka Sara Takanashi 15 točk naskoka pred najboljšo Slovenko Niko Križnar, ki je v petek izgubila rumeno majico vodilne. Avstrijka Marita Kramer ima 66 točk manj od Takanashijeve in je bržčas preveč oddaljena od osvojitve velikega kristalnega globusa.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button