Šport

V Zagreb šest posadk, tudi interne kvalifikacije za Oi

Zagreb bo od petka do nedelje gostil uvodno tekmo svetovnega pokala v veslanju. Slovenija bo tam zastopana s šestimi čolni, reprezentanca pa bo nastop izkoristila tudi kot izbirno tekmo za nastop na olimpijskih kvalifikacijah, ki bodo konec maja v Luzernu.

Najbolj napeto s slovenskega stališča bo med enojci, kjer se bodo za nastop na olimpijskih kvalifikacijah merili Izolčan Rajko Hrvat, Blejec Miha Aljančič in Ljubljančan Filip Matej Pfeifer.

V dvojcu brez krmarja bosta nastopila Jaka čas in Nik Krebs (Dravske elektrarne Maribor), med lahkimi veslači pa Jaka Malešič (Ljubljanica) in Nina Kostanjšek (Argo Izola).

“Rajko Hrvat bo tokrat nastopal med težkimi veslači, saj bomo tekmo izkoristili kot kvalifikacijsko za luzernske kvalifikacije. Imamo tri čolne, saj smo po skupnih pripravah na Bledu reprezentanci priključili Miho Aljančiča,” je o izboru potnikov za regato na Rdečem jezeru povedal selektor slovenskih reprezentanc Jan Ilar, ki od enojcev pričakuje boj za polfinale.

Največ Ilar pričakuje od mariborskega dvojca brez krmarja: “Opravila sta kakovostne priprave z bratoma Sinković. Glede na prijave je cilj za njiju nastop v finalu.” Pri obeh lahkih veslačih gre v prvi vrsti za test v eliti, oba pa ob dobrem dnevu lahko tudi presenetita z nastopom.

Source
STA
Back to top button