AktualnoŠport

Uefa odprla preiskavo zaradi rasističnih opazk v evropski ligi

Evropska nogometna zveza (Uefa) je odprla preiskavo zaradi domnevnih rasističnih opazk v osmini finala evropske lige na tekmi Glasgow Rangers – Slavia Praga, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Napredovanje si je po dveh tekmah izborilo češko moštvo (1:3), tekmo pa so zasenčile domnevne rasistične opazke. Vpletena sta bila Čeh Ondrej Kudela (Slavia) in Finec Glen Kamara (Rangers).

Tri minute do konca povratne tekme naj bi Kudela izrekel nekaj neprimernih opazk, zaradi česar so se Kamara in soigralci jezno odzvali, poroča dpa. Slavia je zanikala obtožbe in dodala, da je Kamara v tunelu po tekmi obračunal s češkim nogometašem. V izjavi pa so zapisali še, da so se igralci Rangers med tekmo posluževali zelo grobih prijemov.

Ondrej Kolar, vratar Slavie jo je po enem od “nepotrebno grobih posredovanj”, kot so zapisali pri češkem moštvu, odnesel z zlomljeno lobanjo in sedem cm veliko ureznino na čelu, zaradi česar so ga morali pripeljati v bolnišnico.

“Uefa je bila seznanjena z incidentom, ki se je zgodil v tunelu po tekmi med igralcema obeh ekip,” je krovna nogometna zveza na stari celini zapisala v izjavi za javnost. “Pri Uefi čakamo na informacije in poročilo dogodka od sodnikov in uradnih oseb. Do takrat se bomo vzdržali komentarjev,” so še dodali.

Trener škotskega moštva Steven Gerrard je po tekmi dejal, da sta se s Kamaro pogovorila in da mu je finski reprezentant dejal, da mu je nasprotnik namenil nekaj rasističnih opazk. Obenem je Gerrard opozoril Uefo, naj tega dogodka ne “pomete pod preprogo”. Nekdanji kapetan Liverpoola je še dodal, da igralcu in soigralcem verjame ter da bodo Kamari stali ob strani.

Odzval se je tudi Kudela, ki je po enem od grobih prekrškov res izustil nekaj kletvic, a daleč od rasističnih opazk, je zapisano v izjavi za javnost. “Kudelo je Kamara napadel s pestmi, potem ko nas niso spustili v garderobo, Steven Gerrard pa je vse skupaj spremljal,” so še dodali Čehi.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button