Šport

Tsunoda tudi v 2023 pri Alpha Tauriju

Moštvo formule 1 Alpha Tauri je potrdilo, da bo tudi v sezoni 2023 zanj vozil Japonec Yuki Tsunoda, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

Tsunoda se je sestrski ekipi Red Bulla, moštva, ki vodi v konstruktorskem seštevku svetovnega prvenstva, pridružil lani in je končal na 14. mestu. V tej sezoni je trenutno 16., do konca sezone pa je še šest dirk.

“Yuki je zelo nadarjen dirkač in je močno napredoval v tej sezoni. Hitrost, ki jo je pokazal v zadnjem obdobju, je jasen dokaz strme učne krivulje, kar pomeni, da si zasluži sedež v F1. Še vedno pričakujem kakšen odmeven izid od njega na zadnjih šestih dirkah,” je dejal šef ekipe Franz Tost.

“Kot vedno pravim, dirkač potrebuje vsaj tri leta, da se popolnoma seznani s formulo 1, zato sem zadovoljen, da je dobil čas, da lahko pokaže ves potencial,” je dodal Tost.

Medtem ko je 22-letni Japonec dobil podaljšanje sodelovanja, pa je še vedno nejasna usoda drugega dirkača ekipe Pierra Gaslyja. Francoza povezujejo s prestopom k ekipi Alpine, kjer bi zamenjal Španca Fernanda Alonsa, ki se seli k Aston Martinu.

Source
STA
Back to top button