Šport

TOKIO 2020: Začenjajo se prva tekmovanja

Čeprav sta do uradne otvoritve 32. poletnih iger moderne dobe v Tokiu še dva dneva, pa bodo prve športnice na delu že danes. Že ob 2. uri bo odigrana tekma predtekmovanja v softballu med Avstralijo in domačinko Japonsko, v dopoldanskih urah po slovenskem času pa se bo začel tudi ženski nogometni turnir.

Kot prve se bodo na olimpijskih prizoriščih merile igralke softballa, natančneje Avstralke in Japonke. Ob 5. uri sledi dvoboj prvega kroga skupinskega dela med Italijankami in Američankami, ob 8. uri pa še Mehičank in Kanadčank.

Na turnirju v softballu, ki je del olimpijske druščine prvič po Pekingu 2008, je šest reprezentanc. V skupinskem delu se bodo vse pomerile med seboj, najboljše pa potem čaka še boj za odličja. V Pekingu so na koncu slavile Japonke pred Američankami in Avstralkami.

V skupinskem delu nogometnega turnirja pa je 12 reprezentanc razdeljenih v tri skupine po štiri ekipe in vse prvi krog čaka danes. Ob 9.30 se bosta v skupini E pomerili Velika Britanija in Čile, v skupini F pol ure pozneje Kitajska in Brazilija ter v skupini G ob 10.30 Švedska in ZDA. Ob 12.30 sledijo še druge tekme v skupinah, ko se bosta v skupini E pomerili gostiteljica Japonska in Kanada, v skupini F pol ure pozneje sledi obračun Zambija in Nizozemska ter v skupini G s pričetkom ob 13.30 še dvoboj Avstralija in Nova Zelandija.

Prve favoritinje za naslov bodo dvakratne zaporedne svetovne prvakinje Američanke, sicer tudi že štirikratne olimpijske zmagovalke, nazadnje v Londonu leta 2012. Pred petimi leti v Riu so zmagale Nemke.

Že v četrtek igralke softballa čakajo druga srečanja, s turnirjem pa bodo začeli tudi nogometaši.

Slavnostna otvoritev iger bo v petek, 23. julija, ob 13. uri po slovenskem času.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button