Šport

Timi Zajc se je opravičil: “Izjava je bila pretirana”

V Engelbergu ga gotovo še ne bo v ekipi

Timi Zajc se je prek domačega kluba Ljubno opravičil za izjavo, zaradi katere je bil na svetovnem prvenstvu v poletih v Planici izključen iz reprezentance. Svoje besede je ocenil za pretirane in izrečene v afektu.

Spoštovani klub, Smučarska zveza Slovenije, sponzorji, kolegi v reprezentanci, organizatorji svetovnega prvenstva v smučarskih poletih 2020 in vsi, ki spremljate smučarske skoke! Iskreno se opravičujem vsem, ki sem vas s svojim zapisom in izrečenimi besedami na kakršen koli način prikrajšal ob SP,” je zapisal 20-letni tekmovalec v pisni izjavi, ki jo je posredoval generalnemu sekretarju ljubenskega kluba Rajku Pintarju. Pisno izjavo Zajca, ki je bil v soboto izključen iz reprezentance, so STA-ju posredovali iz SSK-ja Ljubno BTC, v katerem poudarjajo, da želijo tekmovalcu dati še eno priložnost.

Po prespani noči spoznal, da se je prenaglil
Povod za izključitev Zajca je bil zapis na Instagramu po petkovem delu posamične tekme na svetovnem prvenstvu v poletih z ostro kritiko in pozivom, naj odgovornost za slabše rezultate prevzame selektor Gorazd Bertoncelj. Ta je sicer naslednji dan na lastno pobudo zapustil reprezentanco. Kot je v opravičilu pojasnil Zajc, je bila njegova izjava oziroma zapis izrečena v afektu po velikem čustvenem razočaranju nad skoki. Dodal je, da mu je “po prespani noči jasno, da je bila izjava pretirana“.

Ob tem bi rad izrazil velik poklon organizatorjem in delavcem, ki ste kljub težkim zdravstvenim razmeram vrhunsko pripravili skakalnico, da je zagotavljala več kot odlične razmere za nastope,” je zapisal. V zapisu pa se je še zahvalil predsedniku zbora za skoke in nordijsko kombinacijo pri SZS-ju Ljubu Jasniču, “ki je vseskozi ohranjal do mene zelo korekten odnos in s katerim nisem imel nobene konfliktne situacije“. Timi Zajc si seveda želi nadaljevati sezono: “Upam, da jo bom lahko. Ob tem se zahvaljujem vsem svojim zvestim navijačem za podporo.

Zajčev zapis v nasprotju z etičnimi merili
Iz ljubenskega kluba, ki je organizator tekmovanja za svetovni pokal smučarskih skakalk, so še sporočili, da so ravnanje svojega skakalca na SP-ju v poletih ocenili “za nesprejemljivo in v celoti v nasprotju z etičnimi in športnimi merili, ki jih zagovarja in zastopa klub, ki ima v svojih vrstah številne smučarske skakalce, udeležence največjih tekmovanj v svetovnem merilu ter dobitnike odličij“.

Hkrati pa smo v klubu mnenja, da je treba mlademu športniku omogočiti nadaljevanje športne poti, na kateri bo lahko dokazal, da so bila njegova ravnanja v Planici zgrešena, nepotrebna in škodljiva,” so ob tem poudarili.

Dodali so, da gre za zadnje opozorilo skakalcu, ki se bo ob naslednjem najmanjšem kršenju klubskih etičnih pravil moral posloviti od članstva, vodilni predstavniki kluba pa se bodo o tem sestali z Zajcem v torek.

Kdo bo trener, bo znano v torek popoldne
Medtem o posledicah spora v reprezentanci po Zajčevi javni kritiki dela selektorja Bertonclja danes in jutri razpravljajo strokovna telesa za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije. Za danes je bila predvidena seja strokovnega sveta za skoke in nordijsko kombinacijo, v torek pa naj bi zasedal še panožni odbor, ki bo odločal o sankcijah za Zajca (ta konec tedna ga v Engelbergu gotovo še ne bo v ekipi) kot tudi o nadaljnjem vodenju reprezentance, saj Bertoncelj verjetno ne bo več glavni trener.

Via
STA
Source
RTV MMC

Povezani Članki

Preverite tudi
Close
Back to top button