AktualnoŠport

Tamara Zidanšek v velikem slogu v drugi krog OP Francije

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je uvodnem krogu odprtega prvenstva Francije uprizorila prvovrstno senzacijo. Trenutno 85. igralka na jakostni lestvici WTA je bila boljša od šeste nosilke turnirja v Parizu in sedme igralke na svetu, Kanadčanke Biance Andreescu, ter po treh urah in 20 minutah zmagala s 6:7 (1), 7:6 (2) in 9:7.

Triindvajsetletna Zidanškova je bila izjemno trd oreh za tri leta mlajšo tekmico iz Kanade in zmagovalko odprtega prvenstva ZDA v New Yorku iz leta 2019. Uvodna dva niza sta epilog dobila šele po podaljšanih igrah. Prvega je zanesljivo dobila Kanadčanka, drugega Slovenka, v odločilnem tretjem nizu pa je favorizirana Andreescujeva v deveti igri odvzela začetni udarec teniški igralki iz Slovenskih Konjic in povedla s 5:4.

A Zidanškova ni vrgla puške v koruzo, v naslednji igri je tudi ona odvzela servis tekmici in izenačila na 5:5. V dvanajsti igri je imela Zidanškova na začetni udarec tekmice zaključno žogo za končno zmago, a se je Andreescujeva izvila iz neprijetnega položaja in izenačila na 6:6.

“Mrtvi tek” se je nadaljeval vse do 16. igre, ko je Zidanškova – pri vodstvu v igrah z 8:7 – zaigrala naravnost sijajno in na servis tekmice povedla s 40:15 in nato izkoristila drugo zaključno žogo na dvoboju ter se prvič v zgodovini OP Francije prebila v drugi krog. V letih 2019 in 2020 je obstala v prvem krogu.

Od treh Slovenk se je v drugi krog najbolj prestižnega teniškega turnirja na svetu na peščeni podlagi prebila še Polona Hercog, ki je po uri in 55 minutah s 6:1, 3:6 in 6:4 premagala 16. nosilko Rolanda Garrosa, Nizozemko Kiki Bertens. Tridesetletna Mariborčanka se bo v drugem krogu pomerila z boljšo iz dvoboja med Nemko Lauro Siegemund in domačinko Caroline Garcia.

Manj uspeha je imela Kaja Juvan, od 20-letne Ljubljančanke je bila boljša branilka lanskega naslova, Poljakinja Iga Swiatek, ki je po uri in 29 minutah zmagala s 6:0 in 7:5.

V torek bo na veliko sceno stopil edini slovenski predstavnik v posamični konkurenci. Aljaž Bedene se bo pomeril s Francozom Adrianom Mannarinom.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button