AktualnoŠport

Švedski in danski rokometaši za naslov svetovnih prvakov

Osrednja dvorana v Kairu bo danes prizorišče najbolj prestižne tekme na letošnjem svetovnem prvenstvu v rokometu. Za zlato kolajno se bodo ob 17.30 pomerili Švedi in Danci, tekma za tretje mesto med osmoljenci petkovih polfinalnih obračunov iz Španije in Francije pa se bo pričela ob 14.30.

Danski rokometaši so v polfinalu premagali Špance s 35:33, v Egiptu pa bodo imeli priložnost, da ubranijo prvo mesto s svetovnega prvenstva pred dvema letoma na domačih tleh in v Nemčiji.

Na najbolj pomembni tekmi na letošnjem turnirju jih čakajo Švedi, ki so na petkovi prvi polfinalni tekmi v Kairu na kolena položili šestkratne svetovne prvake iz Francije in zmagali z 32:26. Švedska bo naskakovala peti naslov svetovnih prvakov po letih 1954, 1958, 1990 in 1999.

Na letošnjem mundialu je nastopila tudi Slovenija, ki se ni prebila na izločilne tekme. V skupinskem delu je premagala Južno Korejo in Belorusijo ter izgubila proti Rusiji, v drugem delu tekmovanja pa premagala Severno Makedonijo ter remizirala z Egiptom in Švedsko. Izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa so osvojili končno deveto mesto.

Nov izziv jih čaka med 12. in 14. marcem v Berlinu, ko bodo nastopili na kvalifikacijskem turnirju za nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. Njihovi tekmeci so Švedi, Nemci in Alžirci.

Source
STA

Povezani Članki

Preverite tudi
Close
Back to top button