Šport

Štirje kandidati za SP v alpskem smučanju leta 2027

Za organizacijo svetovnega prvenstva v alpskem smučanju, ki bo leta 2027, se potegujejo štirje kandidati. Do roka, ki je potekel 1. maja, so kandidature oddali predstavniki švicarske Crans Montane, nemškega Garmisch-Partenkirchna, norveškega Narvika in Soldeua v Andori, je danes na svoji spletni strani objavila Mednarodna smučarska zveza (Fis).

Nekoliko manj zanimanja je za organizacijo nordijskega svetovnega prvenstva, ki bo istega leta, torej leta 2027. Edino kandidaturo so vložili predstavniki zimsko-športnega središča na Švedskem, Faluna.

Prav tako je zgolj ena kandidatura tudi za organizacijo svetovnega prvenstva v smučarskih poletih, ki bo leta 2026. Kandidaturo so oddali predstavniki Oberstdorfa v Nemčiji.

Mednarodna smučarska zveza bo organizatorje svetovnih prvenstev, ki bodo v letih 2026 in 2027, izbrala na kongresu federacije, ki bo maja oziroma junija prihodnje leto.

Naslednji svetovni prvenstvi v alpskem smučanju bosta leta 2023 v Courchevelu in leta 2025 v Saalbachu.

Nordijci pa bodo v Planici gostovali čez dve leti, na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah, ki bo v dolini pod Poncami od 22. februarja do 5. marca, leta 2025 pa bo na vrsti Trondheim.

Naslednji svetovni prvenstvi v smučarskih poletih pa bosta leta 2022 v Vikersundu in leta 2024 v Kulmu.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button