Šport

Sloviti Zizou dopolnil 50 let

Nekdanji francoski nogometaš in trenutno trener Zinedine Zidane je danes dopolnil 50 let. V intervjuju za francoski L’Equipe je dejal, da si nekega dne želi postati trener francoske reprezentance, možnosti, da postane trener francoskega PSG, pa ni izključil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

 

V intervjuju se francoska nogometna ikona spominja svoje igralske in trenerske kariere, svojih največjih čustev, razkril pa je tudi načrte in želje za prihodnost.

Med drugimi je ena izmed želja postati trener francoske reprezentance. “Seveda si to želim. Upam, da nekoč bom. Kdaj? To ni odvisno od mene, toda želim se vrniti v francosko ekipo,” je povedal Zidane. Ta je s Francijo leta 1998 postal svetovni prvak in leta 2000 evropski. Na trenerski stolček pa bo moral še nekaj časa počakati, saj ima trenutni trener Didier Deschamps pogodbo do konca letošnjega leta in še vedno jo lahko podaljša.

Igralsko reprezentančno kariero je Francoz končal leta 2006, ko je v finalu svetovnega prvenstva prejel rdeči karton, saj je z glavo v prsni del udaril Italijana Marca Materazzija.

Zidane je v svoji trenerski karieri na klopi španskega Reala iz Madrida v letih 2016, 2017 in 2018 osvojil tri naslove v ligi prvakov. Zdaj išče nove izzive in dodaja, da želi nadaljevati trenersko delo.

Možnosti, da prestopi v francoskega prvoligaša Paris Saint Germain, ne izključuje, vendar meni, da ta zaenkrat še ni na vidiku. “Nikoli ne reci nikoli. Še posebej, če si danes trener. Kot trener nimam na voljo 50 klubov, med katerimi bi lahko izbiral, tako kot imajo to na voljo nogometaši,” pravi 50-letnik.

Zidane z družino sodeluje tudi v podjetju Z5, ki skrbi za športna igrišča. V pogovoru s športnim časnikom je Zizou dejal, da bi čez deset let rad imel večjo vlogo. “Zakaj ne bi sodeloval v projektu, v katerem sem sam vodja. Vse je odprto,” je pojasnil Zidane.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button